沉寂多時,我又返黎啦~我意為我嘅文章只係水月鏡花,冇人會留意,但!原來係有人睇到㗎!我好感激支持我嘅朋友!我決定為人民服務!落力去寫一嘀又平又好食嘅餐廳俾大家!(係咪將懶寫得好清新脫俗呢?)呢間潮州菜一流呀!你知啦!疫情關係,難免成日應酬打牌,好食嘅麻雀會真係寥寥可數,我個人呢賭錢事小,餐飯好緊要!因為之前係雀會踩唔少雷,個包發哂毛都試過,我講明一定食得好,我先去!朋友都係識玩識食之人,話呢間潮州野又平又正,我都係本着平常心去食!嘩!冇期望的確往往會喜出望外!掂呀!因爲係熟客,老闆已經幫我哋發板呢度嘅隱藏招牌菜,東風螺荷葉焗咸雞!櫈櫈!係咪好招積呢?開頭見成坐山咁嘅東風螺!心諗食唔食得晒呀?原來~佢入面有隻鹽焗雞,但佢係乾身一嘀嘅,鹹香鹹香咁!唔肥肉質緊致有彈性潮洲野嗌滷水拼盤係不成文規定,唔叫佢心中始終有一絲絲空虛,佢個滷水鵝肝一食就知龍與鳳,夠滑夠新鮮丫!墨魚夠煙韌新鮮,鵝腸爽口,好丫炸蠔餅老實講,我鍾意傳統嘀有木薯粉果隻!首先冇咁多炸醬,對於我嚟講太油膩,同木薯粉果隻口感QQ,合我心意好多我冇食呢個蠔餅,但我見佢極速俾人殲滅咗,應該not bad其實我哋係嗌咗好多餸,好多小食,但

東風螺荷葉局鹹雞
入邊隻咸雞

滷水拼盤

墨魚夠煙韌新鮮,鵝腸爽口,好丫
炸蠔餅

我冇食呢個蠔餅,但我見佢極速俾人殲滅咗,應該not bad
其實我哋係嗌咗好多餸,好多小食,但因為我開頭對佢冇乜期望,所以的確驚喜連連,就算唔打麻雀,去食小菜我都係相當推介!

佢嘅性價比相當高,價錢又好實惠,基本上你喺嗰度食嘢已經包埋房費,我重聽到有人唱歌,重點係重好好食!嘀鴨舌呀、炸雞軟骨呀,通通合格!只不過係地段吊腳一嘀,但地方乾淨,冇人偷偷食煙,都抵返晒啦
東風螺荷葉局鹹雞
入邊隻咸雞