2022-07-26
食過咁多間酸菜魚,呢間係我心目中排好高嘅位置🆙同閨蜜叫左一份酸菜魚再加份寬粉已經夠晒兩個人食飽飽😋湯底😽第一啖唔係食魚,係飲啖湯底先☺️湯底好鮮甜,唔會太酸又唔會太咸,味精感唔重,仲可以簡少油,好貼心☺️酸菜醃得好入味,真材實料嘅靚湯底👍🏻魚片🐟個人唔太鍾意多魚骨嘅魚,好happy呢度嘅魚片都冇魚骨🤭廚師完全冇吝嗇魚片嘅份量,刀工都好犀利😮每塊魚片嘅厚度同埋大小都差唔多,魚片嫩滑到入口即化,吸晒d湯汁好惹味😋辣度🌶愛辣之人要注意呢度嘅辣度值比較偏低,我地簡左小辣都覺得辣味唔夠突出,閨蜜平時食譚仔只食到5小辣,都覺得唔夠辣😂所以想食辣d就直接簡最高嘅辣度啦😉不過呢度嘅店員好貼心🥰可以幫得我地加辣,會另外俾一碟仔嘅小米辣我地去調節岩心水嘅辣度😆寬粉好好好欣賞呢度嘅寬粉😍寬粉係全透明,晶瑩剔透,百份百用優質紅薯製成,無添加其他薯類混合物或者添加劑,好少可食到咁高質嘅寬粉😚😚
湯底😽
魚片🐟