2024-01-14
香港周街都係韓國菜,但無乜邊間個令我想食完再食🤣呢間係一間性價比算幾高嘅韓國菜,老闆係韓國人,同佢傾咗陣計,原來佢嚟咗香港好幾年,對食物質素都好有要求,難道所有野食都咁好食🤭我仲叫佢快啲開啲分店🤣🤣食物:泡菜餃子湯 $88餃子外皮煙靭,餃子肉餡香,juicy,另外仲有其他配菜,有粉絲、年糕,湯底香濃,有豬骨味,年糕超級煙靭!乳酪洋蔥炸雞 (輕盈)$55比較特別嘅炸雞味道,乳酪帶點微酸,洋蔥嘅辛香,兩者好夾,炸雞做得好好,有韓國傳統風味,外脆而裏面好juicy! 仲要無骨!正韓式泡菜拌冷麵 $78呢個令人有驚喜,韓式拉麵好煙韌,配合泡菜同埋一啲酸辣醬,整個拌麵又辣又酸,好開胃!Cass 韓國啤酒 $33食炸雞點少得飲啤酒🥺 啖啖肉到配上一罐冰凍嘅啤酒,店家仲好用心,將啤酒杯冰鎮定,始終啤酒肚夠凍先好飲😌太舒暢了~ happy Friday!📍地址:北角明園西街2-6號明苑中心地下4號舖
食物:
泡菜餃子湯 $88