又係放假嘅節奏,梗係同女朋友出去食嘢啦🥰🥰🥰女朋友講過好多次好想去食麗江米線,佢話好好食,係學生時代嘅回憶😂冇辦法,咁我唯有同佢一齊去啦😎😎去到新北江商場,就見到麗江外面已經有六七個人排緊隊,而我同女朋友亦都等咗大約15分鐘就有得入去,先講佢個間舖頭係比較細亦都比較舊,所以會坐得有啲迫夾,不過好彩係咁炎熱嘅日子冷氣夠涼,而且亦都有開風扇,坐得尚算舒服😂😂之後我嗌咗一個麻辣豬腸蘿蔔米線,女朋友嗌咗酸辣雞翼米線,我哋外加咗一個麻辣雞同蒜泥白肉作為小食😋😋個米線一嚟到,望落個湯係比較淺色,並唔係好似其他米線咁樣咁濃稠,一飲落去好香嘅花椒味但係味道比較單一,而女朋友嗰碗嘅酸味好出,但唔太辣,麻辣雞唔算好辣,冇乜麻香味,而雞件斬得比較唔均勻,雞皮位置亦都好多肥膏😮‍💨蒜泥白肉就比較濃味,但我覺得蒜蓉唔太夠🥹🥹整體嚟講,呢間傳說中嘅米線唔係太啱我口味,可能我本身太過重口味🤣🤣而兩個米線加兩個小食再加兩杯嘢飲埋單$167,性價比算唔錯👍🏻