2021-12-11 45 views
大棠紅葉嘅季節,好少何入嚟元朗,上網見到評語唔錯,就試一試呢間餐廳~「櫻」lunch Menu前菜:沙律Parma ham蘆筍配上百香果汁,唔會太咸啱啱好。哈蜜瓜車厘茄藍莓🫐都好新鮮,師傅建議最後先食哈密瓜可以中和返個口😆季節燒煮:金目鯛師傅先將油溫調校好,炸一炸魚皮,非常香脆可口。再輕煎魚身配上海膽忌廉汁,令魚肉keep隻彈性,好食😋北海道帆立貝煎到少少金黃色配上明太子忌廉汁,黑松露和魚子,我只能夠說又大粒又鮮味。👍🏻鵝肝呢個係我最愛,先煎到脆邊再用火槍燒糖粒到焦糖效果,我第一次咁食,好特別好好食😋另外仲加左點醋調味。水晶梨都好甜。美國腹門牛柳瘦而不肥,而且好有牛肉味。麵豉湯+ 炒飯飯炒至一粒粒分明乾身,炒到好香 ,好想食多碗😂甜品: 柚子雪芭 + 焦糖多士焦糖多士雖然好邪惡,但真係好好食🙊。柚子雪芭好夠味又滑

「櫻」lunch Menu

前菜:沙律

季節燒煮:金目鯛

北海道帆立貝

鵝肝

美國腹門牛柳
瘦而不肥,而且好有牛肉味。

麵豉湯+ 炒飯
飯炒至一粒粒分明乾身,炒到好香 ,好想食多碗😂

甜品: 柚子雪芭 + 焦糖多士
焦糖多士雖然好邪惡,但真係好好食🙊。柚子雪芭好夠味又滑