無驚無險又到月尾出糧啦~呢個時候當然係同另一半去食餐勁嘅啦🥰🥰呢間位於尖沙咀嘅里木,~係我哋每兩個月~偶爾會係連續每個月都嚟朝聖嘅Omakase日式餐廳~主打海膽料理🤤雖然係有啲貴~但肯定物有所值😆食完必定中毒入坑再回頭~所以朋友們如果想實現海膽自由~必定要嚟呢度⭐.最近見到佢哋推出嘅夏の海膽奢華體驗🤩正符合時下熱情嘅夏天同我哋嘅胃~呢個體驗入面有幾道菜係我哋一致點讚嘅😋😋開場嘅日本三倍體牡蠣加貝加爾湖鱘魚子醬一瓶~味道雖然濃郁但唔會太過搶味~每顆魚子鮮中帶鹹恰到好處🐂和牛海膽熱狗最為驚喜~滿滿一層海膽喺上面~下面係微烤過嘅A4和牛薄片包住壽司飯~一口咬落去真係太鮮甜好食啦😁微烤後嘅和牛汁令整體壽司味道更上一層!!殼付原隻海膽食一次就愛上呢個最原始嘅鮮甜海嘅味道~喺呢個夏季點可以錯過呢?!😚😚邊個諗過海膽配煮鮑魚壽司可以係新一番體驗~鮑魚好彈牙爽口~主要秘訣係傳統炮製方法🫶🏻岩手縣市石垣貝壽司肉質甘甜亦係當季必食~北海道牡丹蝦配海膽唔止係入口鮮甜~嗰種天然甜度真係只能講係令人開心嘅多巴胺❤️‍🔥