原本室友約我聽日去食飯,但佢突然有事,就淨低我一個。我就一個人去觀塘行街,行吓行吓就發現咗呢間港式嘅雞煲店,而且仲有火鍋,睇落唔錯,就打算入去解決今日嘅晚餐。我揀嘅桃膠花膠雞湯真係有金黃色嘅湯底,而且雞肉好大隻,滿滿嘅桃膠同埋花膠,我一個人食到好爽啊!雞湯嘅味道有雞肉本身嘅鮮甜味,特別好飲!仲有桃膠同花膠都好Q彈,好合我胃口!仲有嚟自日本嘅新鮮帶子肉質特別豐厚,仲好有彈性,食落有淡淡嘅鮮味,味道鮮甜,食完仲會回甘,成個口感特別細膩😍而涼拌海蜇木耳絲食落特別解膩,係一道好爽口嘅小食,海蜇都唔會太韌,仲食到海蜇原本嘅味道,加上木耳絲口感更加好!淨係睇青花椒牛脷我都流口水,牛脷切得啱啱好,仲放咗我最愛嘅青花椒,味道更加刺激味蕾,食落特別惹味,而且牛脷嘅肉質都好有彈性,口感特別豐富,吸咗湯底之後更加香,一個字,正!我好耐都冇食過咁爽,呢度嘅嘢食真係好啱我嘅胃口,下次打算約朋友一齊嚟happy hour!

2024-11-11