2022-08-29
▫️之前提過大家搶旅發局優惠📢 唔知大家搶唔搶到呢🥳 而我‼️ 4日入面得1日搶到😂 不過搶到1日都好滿足架喇😋▫️今次既優惠係25折去sky 100食tea🫖😍 作為一位香港人,係從來未上過sky100既🤣 今次可以乘機參觀下🔭▫️唔知關唔關旅發局優惠事😂 今次tea set主題係「我愛香港🇭🇰」其實都諗住伏伏地😂 但見咁抵當做一日遊客試下啦🤪🇭🇰 我愛香港二人下午茶套票 $240▫️套票包2張sky100門票、2個水晶球🔮 同2人下午茶🫖▫️用60秒就上到100樓🤪 揀左14:00時段,已經留好近窗bar枱位置俾我地🥳 望住個咁靚既景真係特別心曠神怡😍▫️鹹點有火腿肉醬紅桑子醬洛神花包,以為食落會好奇怪,點知又出奇地夾😯 大蝦柚子魚子醬撻食落好fresh,不過隻蝦就唔大既🦐 茶葉蛋三文治同鴨肉春卷感覺都幾得意😂▫️甜點黎個hightea必有既scone先✊🏻 呢個係焙茶scone,茶味唔太濃,質感比較軟身,但clotted cream好好食🍦 奶茶紅豆泡芙同朱古力芝士蛋糕都偏甜,蛋糕仲加上祖國紅佈景板同慶祝回歸25周年朱古力😂 真係不得了😂 最好食係芒果荔枝杯,芒果偏酸,但配埋清甜荔枝,酸酸甜甜感
🇭🇰 我愛香港二人下午茶套票 $240
▫️甜點黎個hightea必有既scone先✊🏻 呢個係焙茶scone,茶味唔太濃,質感比較軟身,但clotted cream好好食🍦 奶茶紅豆泡芙同朱古力芝士蛋糕都偏甜,蛋糕仲加上祖國紅佈景板同慶祝回歸25周年朱古力😂 真係不得了😂 最好食係芒果荔枝杯,芒果偏酸,但配埋清甜荔枝,酸酸甜甜感覺可以消下滯🥭
☕️ Regular coffee/ Ginger Latte
▫️配2杯飲品✌🏻 regular coffee就唔洗介紹啦☕️ 我揀左ginger latte,岩晒要養身既我🤣 飲落淡淡薑味幾特別,飲到最底發現原來無攪勻,薑糖沉晒係底🫠
▫️原本以為係伏,諗住當上黎參觀下,唔夠飽就落樓下食碗麵🤭 點知意外地好食又夠晒飽😆 加埋呢個價錢,真係超級抵‼️🤩
▫️其實sky100比想像中多野睇🤭 有VR game又有香港簡介又有精品店,假日去消遣一下都唔錯😌