2021-04-14
上年年中已心知我們一家幾口會移民,今年年頭終於收到消息可成行了。為了我下一代,我們決定6月走!以前移民會打鑼打鼓話比人知,但現在唔會了,好多朋友都直接去到當地才通知朋友已到咗部啦!現在知我哋移民的只有幾個好熟的朋友。其他仲有3個家庭都今年走了,一個去馬來西亞,一個澳洲,一個多倫多,所以我地決定由2月開始每個月都出嚟食飯到6月,第時都唔知要幾多年後才可見呢!我地食飯又多話題又攪笑又飲酒!呢間Drink氣鍋啱哂,又唔限時又可靜靜地唔會曹到人地,最緊要D嘢食好見得下朋友,唔失禮!餐是每位計,份量剛好,食埋最後個粥好飽了。D海鮮好新鮮不行貨,每道菜都逐樣出也跟不同的蔬菜伴碟,very nice.當中海鮮有少食的日本北寄貝,大隻又鮮甜。清蒸北海道扇貝好正。另外我地再加左隻長腳蟹和甜梅菜蒸菜心。嘩,D蟹好多膏呀!個菜心配甜梅菜好夾好好味!再想encore已無哂了!好啦下次再食過吧!加上今晚任飲獺祭,好HI, 掂哂
餐是每位計,份量剛好,食埋最後個粥好飽了。
另外我地再加左隻長腳蟹和甜梅菜蒸菜心。嘩,D蟹好多膏呀!
個菜心配甜梅菜好夾好好味!再想encore已無哂了!
好啦下次再食過吧!
加上今晚任飲獺祭,好HI, 掂哂