2018-07-31 100 views
Ideas dessert食過2次,第一次係荃灣食,第二次係旺角食。第一次食係十分之有驚喜😍!食完一路都想翻去食,到第二次行行下旺角發現又開咗一間ideas dessert所以就入咗去食,點知呢間啲甜品係差一半有多😢到最近去開荃灣區又突然想食翻個芋泥甜品,決定再去找尋小店。細問之下,原來荃灣呢間同旺角果間係分開架!!咁介紹翻我最喜愛既甜品先。芋圓仙草盛 配芋泥($36) 呢個甜品真係食幾多次都唔會厭,媲美康瑞。有仙草,芋圓,小丸子,紅豆,西米,黑珍珠,芋泥。先講我最鐘意既芋圓先,係真係食得岀芋頭味同南瓜味,超級煙韌,煙韌控最愛❤️ 其他食材食落都好唔錯~ 但食哂一個甜品係真係好飽架😂另外三色果檸檬愛玉凍 ($32)都係夏日消暑良物。酸酸甜甜,十分開胃。入面仲有jelly咁既愛玉,好正☺️ 仲有芒果爆珠!香蕉朱古力千酥配豆腐雪糕 ($50) 唔係誇張,但我真係好鐘意呢度既甜品🍮 個酥皮係幾時食都咁脆。而豆腐雪糕都好有驚喜,豆味比岀面食到既更重,然後質感黏黏的,唔會話好冰感,好正😍