2019-05-24
幾乎可以日日打卡既餃子店。新北江好多餐廳都食暈哂,呢間餃子館真係少數可以encore 再encore 既舖頭。首先介紹返,佢呢度賣既野,有3類:餃子﹑小食﹑支裝飲品。餃子共8 款:韭菜豬肉﹑粟米香菇豬肉﹑芝士豬肉﹑雲耳白菜豬肉﹑雲耳椰菜豬肉 ﹑紫菜豬肉﹑香菇木耳雞肉。餃子可以揀湯同煎,可雙併,加麵底。如果揀餃可以揀魚膠淮山翅骨粟米紅蘿蔔豬骨湯/ 重慶辣湯。我就最鍾意佢地既魚膠豬骨湯,好重翅骨味,次次都飲到一滴不漏。佢地既餃子份量好夠,成粒大乒乓波甘,女仔叫6隻已經好飽。我最愛係韭菜餃,湯同煎都試過,6隻只係$30!食到捧住個肚走個種飽😂😂👍🏻佢地既餃子醬油味重,但又唔會蓋過食材本身既味道,仍然會食到韭菜香,係街好少食到呢種餃子。試過佢地既上海麵,又爽又滑甘,係幾得意既嘗試~ 小食有皮蛋豆腐﹑雞翼﹑拍青瓜﹑豬耳等等。平時自己一個黎食就未必會叫小食,因為會食唔哂,但如果同多個朋友仔黎,就可能嗌多個豬耳。😋佢地既豬耳偏重麻油香,鍾意麻油既朋友可以一試~ 試過太子既餃掂、旺角既美味餃子店,都係覺得天水圍呢間餃子館最好食!未試過既,有機會行開天水圍記住試下~ 😋👍🏻
首先介紹返,佢呢度賣既野,有3類:餃子﹑小食﹑支裝飲品。
餃子可以揀湯同煎,可雙併,加麵底。
佢地既餃子份量好夠,成粒大乒乓波甘,女仔叫6隻已經好飽。
試過佢地既上海麵,又爽又滑甘,係幾得意既嘗試~
佢地既豬耳偏重麻油香,鍾意麻油既朋友可以一試~