2018-05-30 2707 views
預早訂好位,點知人數有變,夜晚打電話改人數,點知嚟到嘅時候,都冇改正,又安排咗去偏廳👉👈,嗰邊冷氣唔夠,食食吓真係滴汗架😓❗️人齊喇,可以點菜👏,7個人就點咗3個餸嘅套餐,另外散叫多幾樣咁囉😁。先嚟例湯,我係一個水怪🤣,湯水真係多多都飲得晒呀😋。煎藕餅好多蓮藕👍,口感豐富😋。咕嚕肉肉嫩,汁醬恰當😋。輝哥煎咸雞,雞滑唔會老,仲夠 juicy 😋上湯腐竹浸菠菜,湯唔會鹹,腐竹好夠豆味,菠菜嫩👍。大蝦粉絲煲,蝦夠新鮮有蝦味,粉絲唔乾😋。涼瓜炆龍躉,識食嘅涼瓜先係主角呀😁,魚都唔差架,肉厚鮮甜架👍😋。薑蔥炒蟹,識食嘅都係一樣...薑蔥先係主角😁,蟹好大隻,蟹膏都好多添呀👍😋。我唔係飯筒,但係我都食咗兩碗炒飯😱,炒飯乾身而又少油,配料我都已經唔知有咩喇🤣。最後因爲要趕住開工,冇得影糖水,我就走先喇😓❗️
先嚟例湯,我係一個水怪🤣,湯水真係多多都飲得晒呀😋。
煎藕餅好多蓮藕👍,口感豐富😋。
咕嚕肉肉嫩,汁醬恰當😋。
輝哥煎咸雞,雞滑唔會老,仲夠 juicy 😋
上湯腐竹浸菠菜,湯唔會鹹,腐竹好夠豆味,菠菜嫩👍。
大蝦粉絲煲,蝦夠新鮮有蝦味,粉絲唔乾😋。
最後因爲要趕住開工,冇得影糖水,我就走先喇😓❗️

是日例湯
薑蔥炒蟹
涼瓜炆龍躉
炒飯
2018-05-29
$300 (Lunch)
是日例湯
煎藕餅