2011-06-25
今天是離開工作了十多年公司的日子,同事們幾星期前已經找尋食 Farewell Dinner嘅地點,因為我同同事講我like食牛,最後選了這兒。主菜有很多選擇,結果我選了龍蝦帶子墨魚麵,我亦都是座上唯有選海鮮的人。哈哈....仲俾同事責問.......「你玩野呀,又話like食牛,諗住等你食吓呢度嘅和牛!」我唯有答: 「咁個海鮮好似仲吸引嘛! 」當龍蝦帶子墨魚麵上枱時,賣相真的很吸引,全枱人都被吸引住呢! 味道真的不錯,証明放棄和牛也不是錯呢! 甜品木槺布甸也很美味。沙律不錯,但汁帶點苦。大家都笑說點解呢度有中式雲吞湯,其實雲吞size比中式的少一點,但味道也不錯。我like檸檬,這個雪芭味道不錯呢賣相與味道同樣吸引很美味部門主管大姐帶備了多支酒,加上這兒的美食,大家過了瘋狂的一夜。連少喝酒的我,也被同事們的盛情下破格飲了三杯紅酒,仲有少少醉添! 幸好我們預先訂了房間,因為同事們的聲浪實在太大,也打擾了房外其他食客,餐廳侍應也入內叫大家靜一點,對其他食客做成滋擾真不好意思呢!