2022-12-21 25 views
雖然世界各地已通關,但系正值年尾公司鬼咁多野做走吾開😌,朋友見我未能飛泰國食野,佢話最近千色滙開了間食船麵泰國菜走去朝聖嚐一吓先,店舖裝修主打綠色好清新牆上畫滿泰國各式各樣特式小食非常有創意👍🏻小食▶️串串沙嗲牛肉(半打)$78牛肉粒泰式香料醃得好入味,香烤得吾乾有肉汁好淋,点埋個沙嗲醬更加惹味😋份量亦好大串食肉獸鐘意食👍🏻泰國特式小食拼盤$98蝦餅、鱼餅、炸雞棗、春卷各2件,炸物做得非常好吾油新鲜吾似翻炸,特别是個蝦餅好彈牙😆细船麵3碗$56细细粒、容易食3碗船麵可以自由配撘主料吾同湯底同麵食,我地叫左泰式豬頸肉冬蔭功金邊粉、泰式扎肉麻辣湯米粉、泰式鱼旦船麵河粉,一個價錢可以試倒3個吾同口味,冬蔭功湯做得佷出色酸辣分明吾會搶喉,聽講主厨泰北師父主理,船麵湯大骨湯底很濃郁冇味精清甜,麻辣湯就麻辣香口,船麵是泰國特式麵食值得一試👏飲品凍泰奶$19🧋係正常超甜奶茶、椰子水$16🧉總括而言食物質素吾錯價錢合理抵食,下次要再來試吓佢地個泰式海南雞。由即日起至2023年1月15日逢星期六、日,餐廳都會接受挑戰者鬥快食完10碗指定细船麵,上榜者费用全免並可獲得$120餐飲禮券,活動完结首名冠軍者更可

小食▶️
串串沙嗲牛肉(半打)$78

泰國特式小食拼盤$98

细船麵3碗$56
飲品凍泰奶$19🧋係正常超甜奶茶、椰子水$16🧉

由即日起至2023年1月15日逢星期六、日,餐廳都會接受挑戰者鬥快食完10碗指定细船麵,上榜者费用全免並可獲得$120餐飲禮券,活動完结首名冠軍者更可全年免費食麵,各位大胃王可挑戰一下 !