2019-06-23 1505 views
.我要食燒肉!究竟邊度有高質嘅日式燒肉呢?上網做咗好耐research,發現唔同餐廳嘅價錢係有天淵之別,最後揀咗依間「Futago大阪燒肉」。.入到餐廳,聽到有客人同職員一齊叫口號,原來係叫咗一個要提早預留嘅「大得驚人牛小排」,冇預留嘅我哋最後都食到,真係好好彩!.大得驚人牛小排 ($178) • 落燒肉之前個職員會叫「準備 じゅんび」,之後我哋就要嗌「用意 ようい」!之後職員就會將肉放落去燒,再向我哋講解小排嘅四個部位。燒肉絕對可以被評為高質!牛味夠濃夠油香,入口無筋夠嫩滑,仲會配適當嘅醬汁,例如芥末去提升鮮味。順帶一提,我哋仲叫埋佢嘅海鮮拼盤,價錢唔貴兼且非常新鮮,比得上出面主打海鮮嘅餐廳,值得嗌埋!.最尾嚟個小總結:食物質素同服務態度都相當唔錯,係會令人食過番尋味嘅餐廳!.餐名: 大得驚人牛小排價錢: 人均$650評分: 9/10餐廳: Futago HK大阪燒肉 (銅鑼灣)地址: 銅鑼灣恩平道28號利園二期地下LG01號舖#HKFPcwb #HKFPjapanese.IG : hkfoodpoint
大得驚人牛小排

餐名: 大得驚人牛小排
價錢: 人均$650
評分: 9/10
餐廳: Futago HK大阪燒肉 (銅鑼灣)
地址: 銅鑼灣恩平道28號利園二期地下LG01號舖
#HKFPcwb #HKFPjapanese