2015-06-16 1677 views
呢餐係我上幾個月食過既一餐飯 由於有點難忘所以還是想分享一下 哈哈 係我少數覺得好有質素既一餐首先 生蠔好鮮甜啊!勁新鮮!但我唔記得左係咩種類既生蠔了 抱歉喔完全唔洗沾任何調味和醬汁都已經好好味了 鐘意 ·但最傻的嗎 最令人驚歎驚喜的是焗蠔鐘意食蠔既人絕對要嚟呢間食!(但唔知仲有無做緊蠔門宴)呢個焗蠔真係超絕!配味分明有特色!而且焗完都依然多汁鮮嫩😋真係超少機會食到咁好食既!喜出望外~ ·龍蝦沙律 啲沙律都幾新鮮 龍蝦就正常味咁囉我成日比人話食刁左個咀食咩都厭棄咁 其實唔係囉 我好易滿足架😊 ·成餐最敗筆就係個意大利帶子飯其實唔難食仲都算叫ok添但相比之下 顯得好普通通常埋尾到甜品都會預期失望但呢個有啲驚喜喎 Tiramisu~連我唔太好甜都幾鐘意環境就除了我和朋友外,之後入座的全是外國人,點餐要用英文。係外國人喜愛的小天地,環境裝潢設計幽暗優雅,比人感覺放鬆,可以盡情享受和傾談,我就傾得開心食得滿足啦😊 ·由於整體食物質素好服務好,所以我覺得呢餐食得有價值🎉偶爾食下比個大機會自已享受下美食幸福,何樂而不為?☺️☺️ HKD $1300 (2人份,蠔門宴)

呢餐係我上幾個月食過既一餐飯 由於有點難忘
所以還是想分享一下 哈哈 係我少數覺得好有質素既一餐

首先 生蠔好鮮甜啊!勁新鮮!
但我唔記得左係咩種類既生蠔了 抱歉喔
完全唔洗沾任何調味和醬汁都已經好好味了 鐘意 ·

但最傻的嗎 最令人驚歎驚喜的是焗蠔
鐘意食蠔既人絕對要嚟呢間食!(但唔知仲有無做緊蠔門宴)

龍蝦沙律 啲沙律都幾新鮮 龍蝦就正常味咁囉

我成日比人話食刁左個咀
食咩都厭棄咁 其實唔係囉 我好易滿足架😊 ·

成餐最敗筆就係個意大利帶子飯
其實唔難食仲都算叫ok添
但相比之下 顯得好普通

通常埋尾到甜品都會預期失望
但呢個有啲驚喜喎 Tiramisu~
連我唔太好甜都幾鐘意

HKD $1300 (2人份,蠔門宴)