2012-05-29
第一次食評就俾左黑麥。今日禮拜二,同事都討論去邊度食好,同事A話想去樓下間''黑麥'', 我問佢黑麥?食咩架?佢話佢之前試過,幾好味。所以我上OPENRICE搜集下資料^^*都唔少好評行到去,門口個招牌不錯!有期待^^*入去試下入到去就見到下面個篇食評所提到中年男侍應,無下面篇所講個咁嚇人!幾熱情咁叫左我地入去坐,笑容也不錯,我仲同佢點頭笑笑坐低其實見到都幾full~ 夏天飲意大利菜湯,不錯,但岩岩飲左兩啖湯,朋友連頭盤都未食曬就來大盤,可能lunch啦,所以係咁啦。朋友叫左個蒸冬菇龍利魚,味道清淡好似無落味,又無魚味。本人較愛吃牛扒,再睇左之前既食評都有讚個牛扒唔錯,所以我叫左七成熟,因為太快到,又怕擺得耐會熟得滯,所以食左先,期待以久既牛扒,切開,合度好處,不會太熟,Good,但係一擺入口,覺得D肉好韌,唔似aged過,無乜牛味,以$170這般食物水準不值這價錢。我之前都有食過Menu所提既aged steak,根本兩回事,配菜不夠熱,茄子無味仲有粒表面睇都無事,原來個底蕉左,其餘同事叫了辣茄汁煮聖子,味道不錯,但如果有配料就更好,太單調!食左陣,我發覺好似俾人監視住,我問同事係咪
行到去,門口個招牌不錯!有期待^^*入去試下
幾熱情咁叫左我地入去坐,笑容也不錯,我仲同佢點頭笑笑
坐低其實見到都幾full~
夏天飲意大利菜湯,不錯,但岩岩飲左兩啖湯,
朋友連頭盤都未食曬就來大盤,可能lunch啦,所以係咁啦。
朋友叫左個蒸冬菇龍利魚,味道清淡好似無落味,又無魚味。
食左陣,我發覺好似俾人監視住,我問同事係咪有人''甲''住我地,佢話係,
我'鬼樹' 咁偷望過去,係一位中年廚師,不知道是否大廚,好奇問下幫親開既同事,
佢地都話唔清楚,用[可能啦] 乎顯左我,但聽同事講,這位廚師時時都係咁,
特別對靚女、著得少杉或短裙女仕特別注意。咁岩,我地幾個女仔都乎合佢要求,所以有D不自然。
我同同事講如果再來,都係著返條褲好,佢地異口同聲都對住我講,我地不嬲都會,
只係今日帶你來先無諗過呢個問題!我覺得好無奈。
我正面望住佢,佢就行左出去,哈哈,成功擊倒了。同事都讚我好野!同事話,好多時,忙緊既時間,佢都係企係度,感覺上阻住班侍應做野,我問同事,咁佢企係度,唔洗做呀?朋友只對我笑笑而已!
走既時間咁岩又睇到中年廚師入來,嘩…好強烈既煙味。