2021-12-31 302 views
出嚟食飯最緊要開心🤪本身約咗frd 一齊去買嘢,所以順便同佢一齊出嚟食飯😋😚😚特登揀咗間有米之蓮嘅傳統印度餐廳🤪我諗應該一定冇伏啦,點知真係冇伏嘅,但都冇乜驚喜囉😢😢😢 Btw 我book 嘅時候係用open tice book 仲有八五折😂🤣book 唔同時間有唔同嘅discount🤣所以成件事抵咗好多~ 埋單人均都係300左右😛😛😛講吓service 先,一入到去餐廳嘅時候冇乜人,侍應見到我哋都好主動埋嚟同我哋打招呼問我哋有冇bookings 嗰啲,然後就帶我哋埋位坐。但一行入餐廳嗰吓就feel 到鞋㡳奶哂屎💩💩佢個地下好似搽咗蜜糖咁黐lup lup 😅真心諗咩料,內心想大叫一句oh shit! 但好在侍應都好好禮貌🤣🤣會主動上前去serve 我哋又問我哋啲嘢好唔好食咁😋😛(咁我哋當然話好食啦😛😛) 就算我哋叫唔多嘢但又坐得耐都冇話趕我哋走🤣🤣呢樣好抵讚!因為好多好多餐廳都會趕人走🥲😢至於食物方面,我哋叫咗一開始三樣野加兩杯飲品~後尾覺得唔夠飽加多咗兩樣嘢🤣🤣先至夠飽😛1. Truffle Butter Chicken講到係truffle butter chicken 佢嘅松露味當

1. Truffle Butter Chicken
講到係truffle butter chicken 佢嘅松露味當然係好出啦,一食落口就有陣勁濃郁嘅黑松露味🤣🤣好正!個汁都好濃郁順滑,雞又冇話好老,好啱點住啲Naan食。但係!Butter chicken 應該係由蕃茄糊加butter同埋其他香料整成嘅一道餸🥲但佢一啲蕃茄味都冇🥲🥲香料味又被松露味蓋過哂,又唔夠辣,真心有少失望

1. Lamb Roganjosh
呢個羊嘅菜式我同友人都好鍾😋食到食指大動!👈🏻👉🏻佢有少少辣,相信係大部分人都接受到嘅辣,然後羊又有羊味!同埋又有洋蔥嘅辛香加埋佢啲香料味真係好正😋🤪不過美中不足嘅地方係佢嘅羊太老同埋冇乜肥膏😭😭我哋兩個牙力都唔差都要咬餐死😭更加唔好話係啲老人家,分分鐘食到假牙都甩埋😭

1. Keema Naan
呢個係釀咗羊肉餡料嘅Naan😛好食!佢嘅皮入面釀咗啲羊肉,加咗孜然粉入去調味~個羊味好出色同埋啲啲孜然味都好香😚😚

1. Naan
Errr就係好普通嘅Naan冇乜特別😿

1. Cheese Truffle Naan
呢個Naan嘅口感好軟糯🤣好重Truffle 味,但cheese味就唔係好出😢(友人話食到cheese味,我就唔係好食得出😢😢😢可能我唔係金舌頭😭) 然後佢嘅敗筆就係佢嘅truffle sauce 搽上去嘅時候太多olive oil 加埋佢啲cheese 令到成件事好濟🤰🏻🤰🏻濟到我哋飽死🤰🏻🥲建議可以落少啲油
1. Fruit punch
🤣佢嘅fruit punch都幾fresh,飲得出有幾款果汁撈埋,但其實同出面嗰啲超市fruit punch差唔多😢冇乜驚喜。。。

1. Mango Lassi
口感勁!順!滑!佢嘅口感好似我飲緊一杯冇落落肉嘅味汁但質地又好濃稠🤣🤣睇得出製作呢杯嘢飲嘅人好俾心機咁過濾咗啲渣滓😋但佢太甜啦😭酸返少少我會開心啲😚

講到尾,我食完都唔覺得佢有米之蓮水準🥺定係我期望太高呢?😅
Tuffle  cheese  naan  and  plain  naan
Keema  naan
Truffle  butter  Chicken
Lamb  Roganjosh
Mango  Lassi
Fruit  punch
2021-12-30
$300 (Dinner)
Truffle  butter  Chicken
Lamb  Roganjosh