2014-08-05
今日同老婆去銅鑼灣拍拖, 行到八點幾腳仔軟, 又係時間搵野食!在金百利附近咪去睇下有咩0岩食!?本來想去7樓食日式燒肉,上到去"裝"下間野,見冇咩人,咁就去門口等下,一等5分鐘人都有個來招呼,有人飛型侍應望了我幾眼都唔理我! 冇癮走人,落去5樓見有越南野食,都好耐冇食咪入去試下!入去見冇咩人,都驚中招!點知都係中招! 叫左個$143二人餐:1. 越式春卷-行貨野,冇特別,又冇俾汁,好"拿西",但生菜幾新鮮 2. 咖哩雞-有色但冇咖哩香,冇咩味,D雞好大舊,成隻碗仔咁大舊!(唔可以切細舊D咩) 3. 菠蘿炒飯-3分鐘唔洗上枱,D菠蘿冇味又凍,D飯暖既應該炒定!唔好味,唔講唔知係菠蘿炒飯4. 蒜溶包-漏單,唔問都冇,又係暖既唔脆,蒜溶有D酸味! 5. 是日甜品冰凍紫米露-成餐最好味呢樣相信不會有下一次!
叫左個$143二人餐:
4. 蒜溶包-漏單,唔問都冇,又係暖既唔脆,蒜溶有D酸味!
5. 是日甜品冰凍紫米露-成餐最好味呢樣
相信不會有下一次!