又到左一年一度拍拖紀念日,喺Airside行開街,同老公揀左意大利餐廳一齊晚餐💕咁岩秋冬日子餐廳開咗明火暖爐,成間餐廳好有feel💕Prawn Popcorn 蝦米爆谷雖然菜名叫蝦米,蝦嘅size一啲都唔細,大大隻啖啖肉,而且食落好新鮮,肉質爽脆😍個爆谷外殼炸得好香脆,配埋醬汁食好夾,令人好開胃😋Pesto Prawn & Cherry Tomato 香草醬蝦與櫻桃香茄意粉佢哋嘅意粉係手工製意粉,食落特別有口感,感覺好新鮮,香草醬有好香嘅羅勒香味,意粉好掛汁,而蝦係好大隻又鮮嫩,令人好滿足👍Classic pizza - Quattro Formaggi & Chicken Tikka佢哋嘅Pizza可以揀兩款拼埋一個,價錢以高啲嗰個計算。其中一款我哋揀咗白醬四重芝士,Pizza上面鋪上滿滿嘅芝士,聞落好香芝士味,一咬入口芝士味嘅濃度超越想像,係非常香濃嘅芝士味,有驚喜,啱晒芝士控😋另一款揀咗Chicken Tikka,係印度式嘅燒雞,配合咗紅蔥頭,蕃茄醬,味道好夾,青色香料醬汁帶酸,令成個Pizza嘅味道更加特別,整體唔錯👍Iced Frappés - Hazelnut Haven

Prawn Popcorn 蝦米爆谷

Iced Frappés - Hazelnut Haven 榛果避風港 & Caramel Cascade 焦糖瀑布
甜品一樣精緻嘅外表,望到已經令人食慾大增,質感輕盈,香甜既味道令人無法抗拒😋

Gelato - Purple sweet potato, Gingerbread & Peanut Butter
點少得試下呢度既自家製正宗意式雪糕,今次試咗紫心蕃薯、薑餅同埋粗粒花生醬,紫心蕃薯味道較為清淡,甜度啱啱好,食到蕃薯既微粒。薑餅味道好有冬日感覺,食到薑同玉桂既香味,幾特別。粗粒花生醬為三款中最濃,入口濃濃既花生醬香味,微微帶鹹香,令人一試難忘😋