2020-08-01
平時見位於灣仔同尖沙咀嘅 pici 成日都好多人等位,前排經過沙田見到唔洗等位,即刻入去試吓當晚叫咗個二人餐,價錢都幾抵 $398 有 1個 starter + 2個 pasta + 2杯飲品 or 甜品,飲品都有啤酒同紅白酒選擇而無需另外加錢Starter 揀左 - 辣蒜脆炸海鮮拼盤坦白講,個拼盤賣相已經一般,食落仲要無咩味,要靠旁邊個蛋黃醬黎提味,而且仲要另加 $15,所以唔推薦主菜必食招牌 - 鮮刨黑松露細扁面 (另 +$15)黑松露落得慷慨,醬汁好香松露味,意粉食落彈牙有蛋香而且掛汁,不過感覺比較油膩另一款主菜 - 經典牛肉千層麵(另 +$10)千層麵焗到有微微焦燶效果、芝士溶化火喉剛好,一上枱已經聞到濃濃嘅香氣,面頭仲鋪滿海量嘅芝士,每層都夾住濃厚嘅肉醬同白汁,簡單嘅材料配搭食落好滿足整體味道同水準都唔錯,呢個價錢食到手做嘅 pasta 真心值,而且待應服務態度好好同細心,話說等左好耐都未有野食,想問下嘅時候,一個眼神說話都未講佢已經主動走過黎,話已經幫我哋追緊廚房,而唔係扮睇唔到。美味嘅 pasta + 友善嘅服務,下次一定會再幫襯!
Starter 揀左 - 辣蒜脆炸海鮮拼盤
主菜必食招牌 - 鮮刨黑松露細扁面 (另 +$15)
另一款主菜 - 經典牛肉千層麵(另 +$10)