2024-10-13
今日帶左無肉不歡的爸爸去Porterhouse食自助早午餐,之前食過覺得佢既扒類相當出色🤩今次剛好做蟹味主題,推出多款蟹味佳餚,例如:香脆軟殼蟹迷你漢堡、香炒鮮蟹長壽麵、蟹肉炒蛋等,不過就唔見網上介紹既蟹肉脆球同芝士蟹鍋🤨海鮮有即開生蠔、麵包蟹、鱈場蟹腳等,蟹腳已經剪好一段段,好方便食用👍🏻生蠔雖然比較細隻,但海水味同蠔味都好出,不過海鮮整體我覺得偏鹹左少少🤏🏻肉類有羊架、和牛排、烤豬腩,佢地扒類真係好高質😍同時亦係Refill得最快,羊架我都食左兩件,超JUICY同埋好軟嫩,如果你怕太生都可以同店員講你想食咩熟度,佢地會加熱後再送上檯比客人,烤豬腩皮超脆,旁邊仲有薯條,可以配熱熔芝士,邪惡代表🤣即製意粉海鮮區旁邊就係意粉區,可以自己揀意粉、醬汁同配料,醬汁有番茄或者忌廉,我就叫左個類似卡邦尼意粉,加埋芝左個汁勁濃稠同creamy🍝熱食其中軟殼蟹包幾好食😋味道好豐富,同埋個包身都係微脆,另外估唔到竟然有蒸魚,不過鮮蟹長壽麵冇Refill過,比較可惜,冇機會試到甜品有Tiramisu、Carrot Cake、Frangipane、Apple Crumble、雪糕等,今次就冇原個蛋糕,同埋
有Tiramisu、Carrot Cake、Frangipane、Apple Crumble、雪糕等,今次就冇原個蛋糕,同埋甜品都較為普通