2023-12-13 53 views
上星期少有地去左將軍澳食晚飯🤣 陳儀興飯店既潮州菜一向唔錯,我地去左呢度食晚飯,當晚都好多客,好受歡迎! 我地既晚餐就點左:.🐧滷水鵝件叫滷水鵝肉係指定動作,一碟份量都多,啖啖肉夠肥美,滷水汁好夾,鵝肉下面有好多花生同芽菜,好入味!.🍲是日精選燉湯我地一人一個燉湯唔駛爭,當晚飯店有提供兩款燉湯,分別係蟲草花燉雞湯同埋姬松茸燉湯🤩 蟲草花燉雞湯好清甜! 飲得出無落味精,而且好足料,裡面都幾多蟲草花! 而姬松茸燉湯既味道就好濃郁! 裡面又係好足料,有埋圓肉,適合健脾養胃👍🏻.🦐蒜蓉粉絲蒜活蝦賣相好靚,每隻蝦上邊都有大量蒜蓉同粉絲🤩 再加埋少許豉油,好香好好味.🥬臘味炒芥蘭呢個比想像中有驚喜,見到芥蘭好有光澤,炒得好夠火候,加左唔少臘腸片去炒香,簡簡單單已經好好味.🍲豉汁蒸白鱔一碟都起碼有十件,加左豆豉同豉汁蒸香,而且仲有蔥花
🐧滷水鵝件
🍲是日精選燉湯
🦐蒜蓉粉絲蒜活蝦
🥬臘味炒芥蘭
🍲豉汁蒸白鱔
一碟都起碼有十件,加左豆豉同豉汁蒸香,而且仲有蔥花
2023-12-06
Type of Meal