2022-12-27 30 views
圖1:等我同燈神許願賜我好西圖2:我係燈神,我幫你發板圖3:🤤~我唔客氣喇!.同朋友仔放假又係周圍影相📸呢日就去咗大坑、銅鑼灣影影完就去搵吓嘢食~朋友話想食印度嘢,所以我哋都上網搜集吓資料睇吓邊間評價好得嚟影相又靚 🤤結果就畀我哋搵到呢間 @dilliwalehk畀佢個黃色打卡牆吸引住😍好搶眼有啲身處異國嘅感覺未有時間去到旅行嘅可以考慮吓嚟影吓相📸.嘢食方面,我哋叫咗最再代表性嘅脆球、Samosa、牛油雞同埋Naan 😋逐樣介紹吓先:1️⃣脆球嘅食法係用匙羹將啲薯仔餡料慢慢放入去,再倒醬汁入去食,建議要用碟承住食,如果唔係會漏汁漏到一枱都係,同埋記得準備定紙巾🤣我哋食得好狼狽,但係好enjoy2️⃣另外,我畀個Samosa嚇呆咗🙈以往食嘅都係比較細,同咖喱角咁上下大細點知呢間嘅samosa有我手掌咁大😱仲要脹卜卜、脆卜卜、好多餡餡料主要有薯仔蓉、鷹咀豆仲配有兩款醬料:薄荷醬同埋蔓越莓醬個人覺得後者出色啲,會開胃啲同冇咁漏3️⃣牛油雞我哋叫咗小小辣,因為驚食太辣會頂唔順🤣然後我哋叫咗兩款Naan去配搭嚟食,芝士味同埋蒜味👍🏻個人覺得蒜味襯呢個牛油雞好正,蒜味夠重口味同牛油雞嘅濃郁香料味好夾,但個芝士
圖1:等我同燈神許願賜我好西

圖2:我係燈神,我幫你發板

圖3:🤤~我唔客氣喇!

同朋友仔放假又係周圍影相📸
呢日就去咗大坑、銅鑼灣影
影完就去搵吓嘢食~
朋友話想食印度嘢,所以我哋都上網搜集吓資料
睇吓邊間評價好得嚟影相又靚 🤤
結果就畀我哋搵到呢間 @dilliwalehk
畀佢個黃色打卡牆吸引住😍好搶眼
有啲身處異國嘅感覺
未有時間去到旅行嘅可以考慮吓嚟影吓相📸
逐樣介紹吓先:
1️⃣

2️⃣

另外,我畀個Samosa嚇呆咗🙈
以往食嘅都係比較細,同咖喱角咁上下大細
點知呢間嘅samosa有我手掌咁大😱
仲要脹卜卜、脆卜卜、好多餡
餡料主要有薯仔蓉、鷹咀豆
仲配有兩款醬料:
薄荷醬同埋蔓越莓醬
個人覺得後者出色啲,會開胃啲同冇咁漏
3️⃣

個人覺得蒜味襯呢個牛油雞好正,蒜味夠重口味同牛油雞嘅濃郁香料味好夾,但個芝士Naan,個人建議就咁食咗先😋因為個牛油雞會蓋咗啲芝士味,唔建議咁樣配搭嚟食
想講,諗住朋友細食
我叫兩款小食、一個main,心諗應該要食晒冇難度
點知最後食唔晒啲牛油雞同埋Naan,都飽到上心口🤣,捧住個肚走
整體嚟講,我覺得個打卡牆真係大加分💓冇諗過咁黃嘅牆影出嚟嘅效果咁靚!重點係盞神燈🤣真係影相一流!食物方面個人覺得都算幾大份,建議細食嘅唔好叫咁多主菜🙈如果唔係食唔晒就有啲浪費喇!下次再嚟希望可以坐到其他位,影吓唔同背景啦~📸
🌮Dilliwale
📍銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場9樓
#hkfoodie #hkfood #hkblogger #hkfood #foodiehk #hkinfluencer #hkig #hkgirl