2024-04-01
好耐都無去過港式茶餐廳食野了😆 今次去左呢間位於太子既「金翠餐廳」🇭🇰 餐廳由外面到裡面既裝修都能夠帶你回到過去 滿滿既霓虹燈💡 打卡一流📸歐陸扒餐 $58呢款有四種扒類提供選擇 我地就揀左招牌牛扒🥩 肉質幾軟腍 仲包括左法蘭克福腸 煙肉🥓 煎蛋🍳 茄汁豆🫘 薯餅🥔 沙律菜🥗 同 厚多士🍞 非常豐富😍 食肉獸朋友必選!! 如果擔心吾夠飽 仲可以 +$8 加碗迷你羅宋湯烏冬🍜經典特餐 $50只有指定既一款 : 叉燒湯意粉🍜 但我地選擇 +$8 轉出前一丁🤪 叉燒肉質偏瘦 岩哂同我一樣吾中意食肥肉既朋友仔🫣 而出前一丁 茶餐廳永遠都煮得甘出色!!🤣 配埋火腿奄列 同厚多士 勁正啊😋📌 以上兩款 均由早上11點至下午5時30分 天天供應金翠之選 $39有九款不同種類既麵包或三文治製作而成既下午茶餐 我地揀左 肉醬腸仔潛艇🌭 濃郁既自製肉醬包圍住腸仔 非常惹味🤤 另外我地仲 +$6 加左沙律🥗 中和一下食太多肉 怕膩既感覺😆📌 所有套餐 均奉送咖啡或茶☕ 凍飲 +$3🥤
歐陸扒餐 $58
經典特餐 $50