2022-11-13 57 views
餐廳卡位好靚 好Igable📸雖然佢係主打台式美食不過餐廳嘅裝修就好似cafe咁餐廳以粉色系為主卡位仲好前幻添呀😍🔸招牌魯肉飯 $68🔸招牌牛肉麵 $118🔸髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅 $88🔸明太子甜不辣 $78🔸手工鳳梨酥麻糬蛋撻 $48🔸芋泥牛乳 $55呢間餐廳真係好chill,店員嘅服務都好好,食物款式選擇亦都好多。我哋分別叫咁佢哋嘅招牌魯肉飯同埋招牌牛肉麵。招牌魯肉飯都幾大玩,魯肉嘅份量都幾多,相當有誠意,食落好juicy,肉汁嘅咸度適中,餸飯食一流😋招牌牛肉麵l🍜嘅牛肉係用咗牛𦟌,牛𦟌炆得好淋身,食落牛肉味香濃😋牛肉麵嘅湯底飲得出係用咗藥材去煲,好濃牛味同藥材味,非常惹味。手工刀削麵好好咬口,仲有埋溏心蛋同百葉豆腐片做配料,食完都幾飽肚😆我哋仲叫咗兩款小食,明太子甜不辣一碟有6件,之前去台灣都已經好鍾意食甜不辣㗎啦,估唔到呢間餐廳嘅甜不辣食得返喺台灣食嘅果種風味,再加埋明太子落甜不辣到,惹味得嚟口感軟糯,非常高質🤤髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅就非常有創意,鹹蛋黃同芋泥呢個配搭我都係第一次食,估唔到又幾夾,蛋卷包住滿滿嘅芋泥,一啖食落去真係幸福嘅感覺😍最後我哋仲叫咗佢哋嘅招牌甜品,手工鳳梨酥麻
餐廳卡位好靚 好Igable📸

🔸髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅 $88

🔸明太子甜不辣 $78

🔸手工鳳梨酥麻糬蛋撻 $48

🔸芋泥牛乳 $55

最後我哋仲叫咗佢哋嘅招牌甜品,手工鳳梨酥麻糬蛋撻,睇個名都已經好吸引啦🤣佢嘅撻底鋪咗鳳梨,裡面嘅餡就係蛋漿同麻糬,食落蛋味好香,口感非常豐富,絕對值得一試🤣芋泥牛乳非常香滑,芋頭味香濃,十分高質😋
2022-10-30
Type of Meal