2021-10-16 96 views
不籽是咖啡既龍蝦湯烏冬我想食好耐☺️見到成個銅壺上既龍蝦湯,可以自己倒出黎,好似好正咁。今次終於一試!入到黎見到差唔多枱枱都有叫呢個龍蝦湯烏冬😂 1⃣️龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬($128)未試過烏冬入面有牛油果,又估唔到唔錯wor。牛油果creamy軟滑,同龍蝦湯幾夾,更加為個湯增加左一層質感。配料仲有啲沙律菜、木魚絲、大蝦、蟹肉,食落夠鮮味。大蝦食落幾爽,烏冬滑溜彈牙。龍蝦湯香得黎唔會太濃太鹹,最後我全部湯都飲曬😍成件事真係又好食又好睇🤤  2⃣️梅子素麵配燒鯖魚($88) 鯖魚燒得唔乾,就咁唧少少檸檬汁落去已經好好食😌梅子素麵點一點個柚子沾汁,食落酸甜開胃👍

1⃣️龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬($128)
龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬

2⃣️梅子素麵配燒鯖魚($88)
梅子素麵配燒鯖魚
梅子素麵配燒鯖魚