2023-07-01 36 views
🉐打卡餐廳🉐越南廚師主理餐廳食物無論係賣相定味道都係超級正宗越南風味。加上環境非常有特色,戶外座位仲有大量嘅燈籠,好似去咗越南會安嘅感覺😆香茅豬肉撈檬🐷🍜香茅豬肉有稍為燒過,肉質唔un之餘,份量仲非常多,撈檬嘅汁所調製嘅味道非常啱香港人嘅口味👍🏻豬肉春卷🐷🫔春卷炸到卜卜脆,但又唔會有油益味。小食自選拼盤 🍱呢度嘅小食拼盤可以喺咁多款入面自己選擇三至五款,就唔怕唔啱食啦!今次我就揀咗柑桔汁雞翼🍖、即叫即製手工粉包🫓,同埋素粉包炸兩🌯。雞翼酸酸甜甜,夠晒開胃;粉包嘅米漿皮好薄,滑捋捋!凍越南百分百甘蔗汁配鹹柑桔🥒🍊餐廳新出咗好多沙冰系列嘅飲品,喺夏天嘅時候飲,一定可以消暑解渴。🥵但我今次飲呢款季節限定嘅飲品,甘蔗汁百分百越南出產,飲得出係超純正無添加加埋鹹柑桔呢個配搭都好夾,唔會剩係得甜味,一樣咁解渴。Sugarcane Mojito Chill🍸平時飲Mojito就飲得多,加埋感謝味道嘅就第一次試,甘蔗汁增加咗Mojito嘅甜味,但係又唔會遮蓋rum嘅味道,又係好特別嘅一杯飲品。班蘭布甸法包配自家製椰子雪糕🥖🍧見到好多張枱都有嗌呢一個甜品,法包覺得超香脆,完全冇煙韌嘅口感,就算加埋斑蘭布
🉐打卡餐廳
🉐越南廚師主理

香茅豬肉撈檬🐷🍜

豬肉春卷🐷🫔
春卷炸到卜卜脆,但又唔會有油益味。

小食自選拼盤 🍱

凍越南百分百甘蔗汁配鹹柑桔🥒🍊

Sugarcane Mojito Chill🍸

班蘭布甸法包配自家製椰子雪糕🥖🍧
見到好多張枱都有嗌呢一個甜品,法包覺得超香脆,完全冇煙韌嘅口感,就算加埋斑蘭布甸一齊焗,都無將法包變淋,斑蘭嘅香味充斥着口腔,加埋自家制椰子雪糕都幾夾。