2019-03-28
好朋友係Lilian Kan嘅忠實fans。佢最近同位於尖沙嘴嘅White Button Cafe crossover,所以我哋就嚟左朝聖!呢間餐廳行可愛路線,周圍充滿花花同埋粉紅色嘅裝飾,超多打卡位,中意影相嘅女孩子們一定樂而忘返。波士頓龍蝦扁意粉 $188懸浮係半空中嘅餐叉同埋意粉超有創意,反地心吸力,十分有趣!煎香嘅龍蝦爽口彈牙,鮮味十足。麵條掛滿帶番茄味嘅龍蝦汁,味道稍濃,適合重口味嘅朋友!雞肉沙律 $98大大件嘅雞排加上新鮮嘅生菜,就算無主食都夠曬飽。宇治抹茶千層蛋糕 / 朱古力千層蛋糕 $52呢度嘅千層蛋糕同其他鋪頭相比,皮比較薄,cream滑得來又唔會膩,加上上面嘅醬汁所以味道好出!比較喜歡抹茶味,唔會太甜,有回甘。柚子藍蝶花檸檬果汁 $58呢款飲品嘅造型好似水晶球,藍蝶花嘅顏色更添夢幻。味道清新,入面有海量嘅柚子皮同埋蘆薈。我地兩個食完都唔捨得走,周圍影周圍睇。Lilian Kan貴為本地設計師同model,呢度仲有賣有佢設計嘅衫同埋寫真,唔買睇下都幾好。
波士頓龍蝦扁意粉 $188
雞肉沙律 $98
大大件嘅雞排加上新鮮嘅生菜,就算無主食都夠曬飽。
宇治抹茶千層蛋糕 / 朱古力千層蛋糕 $52
柚子藍蝶花檸檬果汁 $58