2024-06-18
中上環呢頭好多特色餐廳,呢間中菜館主打新派點心中菜,點心整得夠精緻,仲有多款中菜小炒。餐廳環境夠光猛,座位夠晒闊落,唔會有傳統侷促同嘈雜嘅感覺,適合坐耐少少傾吓偈!------------------------------🐓◖馳名芝麻吊燒雞◗ $168店家獨創嘅燒雞菜式,外皮裹滿芝麻粒,再拎去燒製,外皮口感更脆更香,裏面肉質keep住juicy嫩滑!雞肉沾上炸蒜豉油,雞味更出,🥐◖睇住流奶◗ $49流沙包個名改得好別致,外表都好可愛!包體好鬆軟,裏面包住滿滿嘅流沙餡,濃郁嘅鹹蛋黃味仲有起沙嘅感覺,好食!🐖◖一籠八戒◗ $49叉燒包改呢個名好搞笑,豬仔嘅外型精緻又可愛!裏面幾多叉燒,肥瘦均勻,食到粒粒叉燒,外皮夠鬆軟,好食!🍤◖蟹籽燒賣◗ $68燒賣大大粒,面頭係爽脆嘅蟹籽,內餡係瘦肉同蝦肉,爽脆有口感,幾鍾意佢冇落肥肉,食落冇乜油膩感~🥠◖老乾媽蘿蔔糕 ◗ $69蘿蔔糕切成正正方方骰仔尺寸,先輕炸過,加入洋蔥同老乾媽辣椒醬翻炒,外脆內軟,唔會好辣,充滿辣椒香氣!🌟 Encore指數:8.7/10
🐓◖馳名芝麻吊燒雞◗ $168
🥐◖睇住流奶◗ $49