2021-09-04
前排係中環去左哩時間好出名既coffee shop到打卡😼食物質素有中等或以上, 環境清幽, 平日嚟嘅話都幾闊落,好多位坐😜 冇限到進食時間,有時候想同朋友傾多幾句,都可以喺度坐耐啲💬🔸Spinach chesse lattice🧀🥦🧇 叮熱左食幾好味,外層酥皮面,入面係芝士菠菜做饀, 中規中矩,不過佢成件嘢嘅份量都幾大🔸Chocolate muffin🍫🥧食落入口已經有好濃郁嘅朱古力味🍫,入面仲有朱古力粒👍果然朱古力味嘅嘢永遠都係最安全😅而且口感鬆化🔸Canele哩個相對做得有啲失色😔,正宗既canele應該係表層硬脆又厚實既褐色焦糖外殼,內部係半融化狀的蛋糕糊,散發著酒香和香草味,但就唔太食得出,哩個就差緊啲,可以有進步既空間😑🔸Marshmallow latte面頭鋪滿左棉花糖,棉花糖溶咗之後係會令到杯嘢飲嘅味道變得容易入口同濃厚左,甜得啱啱好👍唔需要額外加糖😺 但係就會令到咖啡味冇咁出,不過可以令到本身接受唔到咖啡既苦澀味嘅人都可以一嘗咖啡嘅滋味☕🔸Dirty呢度嘅咖啡豆係偏向Fruity既,有少少酸酸地加埋凍奶 ,真係清爽又清新🍃用嚟配甜點食 ,可以食到甜點本身嘅味道,又可以
🔸Spinach chesse lattice🧀🥦🧇
🔸Chocolate muffin🍫🥧
🔸Canele
🔸Marshmallow latte
🔸Dirty
呢度嘅咖啡豆係偏向Fruity既,有少少酸酸地加埋凍奶 ,真係清爽又清新🍃用嚟配甜點食 ,可以食到甜點本身嘅味道,又可以解膩👍👍
題外話:
果日我叫完野食之後,坐左係bar枱個邊等,後尾食物到左,staff都好好,拎到埋泥我地👍但本身我地自己拎反架🙂 服務態度一流