2023-10-08 78 views
大美督好有度假嘅感覺,可以遠離煩囂,相比起離島嗰啲,我更加鍾意呢度,夠方便。今次比我碌到呢間餐廳,搵咗個夜晚嚟同朋友食。環境乾淨,室內外都有寛闊嘅空間,我當然揀坐出面,好舒服,有自然風。門面已經好有「湖」 feelmenu都太靚了成本雜誌咁芒果軟殼蟹米紙卷特別在於好多沙律菜,大大件,之前睇過有食評話失望,唔怕試伏嘅我嚟到都係決定一試,覺得ok呀,唔差的。火車頭紅飯呢碟仲大份,每款小食都有兩件。最鍾意食墨魚餅,好爽口彈牙。但太多飯,最後食唔晒呢。湖越火車頭好多牛筋牛肉~分開上嘅芽菜同配料,幾好可以自行調節個人口味點少得越南咖啡鍾意苦啲嘅就咁飲都得,攪吓個底再飲會甜啲,又得,好香濃牛油果奶昔都好新鮮好飲,唔太甜又唔多冰如果返工就咁叫一杯加個米紙卷都好夠,健康啲。即使夜晚嚟睇唔到湖景,依然有旅行嘅感覺別有一番風味啊擺設精簡有特色都係食物以外我欣賞之處

門面已經好有「湖」 feel

menu都太靚了
成本雜誌咁

芒果軟殼蟹米紙卷

火車頭紅飯

湖越火車頭
好多牛筋牛肉~

分開上嘅芽菜同配料,幾好
可以自行調節個人口味

點少得越南咖啡
鍾意苦啲嘅就咁飲都得,攪吓個底再飲會甜啲,又得,好香濃

牛油果奶昔都好新鮮好飲,唔太甜又唔多冰
如果返工就咁叫一杯加個米紙卷都好夠,健康啲。

即使夜晚嚟睇唔到湖景,依然有旅行嘅感覺
別有一番風味啊

擺設精簡有特色