2024-02-01
店名: Seoulmate地址: 將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G25B-G26A號舖將軍澳站A2出口,行9分鐘環境: 4.5/5價錢: 4.5/5味道: 4.5/5店鋪內裝飾好可愛,有吊床位,有啲位亦都有公仔攬,牆上亦有副大型壁畫,氣氛好活潑輕鬆,打卡一流!環境都好闊落好好坐,而且野食嘅款式亦好多樣!😎北海道鱈場蟹海鮮煲(龍蝦湯)❤️❤️❤️❤️❤️$238海鮮煲係用咗自製嘅龍蝦湯,一入口就飲到好濃郁嘅龍蝦味☺️個煲除咗鱈場蟹仲有青口、蝦、冬菇、豆腐、娃娃菜非常足料。佢哋仲好貼心提醒我哋要煮到一半就落公仔麵,咁就可以令個麵索哂汁😗整體嚟講,海鮮好有鮮味,配上個龍蝦湯就更加滿足🤤韓燒牛肉牛油果醬墨西哥片❤️❤️❤️❤️❤️$96醬汁主打韓燒牛肉肉醬,有碎肉好有口感,配搭牛油果醬、芝士,驚喜地覺得好配搭,夾埋香脆嘅墨西哥片一齊食,好食!😆日本宇治抹茶奶蓋瀑布奶油蛋糕配雪糕❤️❤️❤️❤️❤️$108呢一款奶蓋瀑布蛋糕真係打卡一流,可以影住啲奶蓋慢慢流出來😋味道方面,抹茶奶蓋做到好香好順滑,食落去會有少少苦反而可以令隔離嘅雪糕同埋cream 食得冇咁膩同埋罪惡感🙈而家海綿蛋糕做得好綿密好軟熟
店名: Seoulmate
將軍澳站A2出口,行9分鐘
環境: 4.5/5
價錢: 4.5/5
味道: 4.5/5
北海道鱈場蟹海鮮煲(龍蝦湯)❤️❤️❤️❤️❤️
韓燒牛肉牛油果醬墨西哥片❤️❤️❤️❤️❤️
日本宇治抹茶奶蓋瀑布奶油蛋糕配雪糕❤️❤️❤️❤️❤️
呢一款奶蓋瀑布蛋糕真係打卡一流,可以影住啲奶蓋慢慢流出來😋味道方面,抹茶奶蓋做到好香好順滑,食落去會有少少苦反而可以令隔離嘅雪糕同埋cream 食得冇咁膩同埋罪惡感🙈而家海綿蛋糕做得好綿密好軟熟。加上落咗薰衣草嘅花瓣令到個蛋糕多咗一種花香味更加清新😍
藍柑桔百香果梳打❤️❤️❤️❤️
未飲之前想像唔到百香果同柑桔mix 埋嘅味係咁夾。味道酸酸甜甜非常開胃,加上識食咗唔少重口味嘅菜式,用返淡梳打清一清,感覺上冇咁heavy😙
芒果香橙蘇打 ❤️❤️❤️❤️❤️
起初有香橙味,後勁有芒果味道,好夾&無違和感,而且飲落去同樣都好清爽舒暢!😋