2020-11-19 139 views
呢個季節好適合打邊爐,為咗慳荷包食平啲等到9pm食$318時段。呢個餐都幾豐富勁多海鮮,一黎有燉湯幾好飲好多肉有個蠟燭仔係下面燒住暖住個湯啱晒冬天飲包羅萬有一次過上咗幾樣野。個炸魚柳finger food小食唔難食,點埋沙律醬似細舊嘅炸魚薯條嗰啲炸魚。只不過凍咗少少如果熱返就好啦!之後就有鵝肝多士,鵝肝有半隻手掌咁大好香好肥美 #一啖深喉放晒入口度好正刺身併盤好鮮味色澤好靚,每件都有返咁上下份量厚切。每日有四款唔同嘅刺身,嗰日就有劍魚腩、象拔蚌、赤貝同三文魚,唔需要豉油wasabi都好有油香同鮮味。隻椒鹽賴尿蝦好大隻完全唔知點食 #個姐姐好教我點剪係女神面前顏無存食完所有前菜就食萬眾期待嘅任加雞同花膠辣雞煲。其實啲G都熟曬翻熱就食得,加埋啲配菜同洋蔥一齊食炒得幾香,雞件有6-7件所以好快就食完 #本大爺為食本色唔減已經食完咁多嘢仲好肚餓 要留肚食第二啲所以無加到G嗱嗱聲打邊爐啦喂!海鮮拼盤有大大隻、龍蝦、識郁好生猛鮑魚同帶子。全部都好新鮮唔會俾你死嘅你食真心唔錯。食完海鮮就真係有少少飽嘅感覺,驚人發現原來仲有任點任食火鍋叫咗聖子同牛小排,牛小排肥瘦適中。女神叫咗冬瓜同粟米話驚無廁所去

鵝肝

刺身拼盤
賴尿蝦

雞煲
花膠

海鮮拼盤

牛小排
叫咗聖子同牛小排,牛小排肥瘦適中。女神叫咗冬瓜同粟米話驚無廁所去 #心諗靚女唔係唔屙💩嫁 請留意每一次個份量都唔多想食嘅就叫多幾次,另加每人$20就任飲,總括來講都唔錯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
———————————————————
阿爺八鮮鍋 (旺角)
旺角登打士街43H號登打士廣場3樓
———————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
燉湯
2020-11-08
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$350 (Dinner)
鵝肝
刺身拼盤