2018-05-14 44 views
天氣開始熱,雖然話就話晌香港一連365日都可以打邊爐,但有得揀當然喺想趁仲涼涼地去喇。一向都知大角咀嗰邊多嘢食,不過成日話想去,最終都係去啲方便地方,今次朋友仔直頭枱都book埋,咁就嚟咗試呢間財記邊爐睇佢嘅裝修都幾新,感覺幾乾淨,睇到都有大約7成坐滿,講到明係刺身火鍋,當然就係唔少得有刺身點喇,不過同行朋友入面多數想主食邊爐嘢,咁唯有只見下張嘢食紙喇當日幾個人合共叫咗好多嘢食,最令我印象深刻嘅係個牛皇拼盤,雖然價錢貴,但都幾物有所值,包晒5種牛,5種牛睇啲顏色都好新鮮,亦都幾大碟,食落嫰口,個人比較欣賞安格斯牛柳粒,就算唔小心煮耐咗,佢入口都唔韌,啱埋一大班人嚟嘅時候叫......另外仲有叫到桂花蚌同黑松露花枝丸,前者好新鮮,煮幾下再入口非常爽口同新甜,同埋個size都大隻,至於後者嘅黑松露味都好足,配搭花枝入口感覺好爽,以上三樣都係我感覺最值得推介嘅嘢食,大家最終都吃得非常滿足,日後去開大角咀可以再encore

2018-04-26
$320 (Dinner)