2024-10-15
嚟到K11 Musea 6樓打邊爐🔥入到餐廳見到深木色透著沉穩而貴氣的裝修,滿滿的仙氣☁️心裡想著銀包也許會躺血吧🩸打開餐牌📖難以置信🤨價格非常合理💰絕對唔洗就住點🤭仲做緊優惠,10月有迎國慶限定新品75折,平咗D 慳咗D🐟昆布鰹魚鍋(鴛鴦鍋)簡單的湯底為食物提鮮,還附上大蜆同木魚碎,別有風味🍋貴州木姜子酸湯鍋(鴛鴦鍋)優惠期內仲有有新款鍋底,湯底升級不加價。這款湯底有檸檬、茄膏,有點似冬陰功湯但味道較溫純🦪香酥蚵仔 $68有多款新款海鮮炸物小食,我哋呢個香酥蚵仔,隻隻蚵仔都大大隻,飽滿蠔味🐠華麗海鮮拼盤(小) $238有白鱔、日本元貝、鮑魚、大蜆,好新鮮充滿光澤,彈牙好食。元貝同鮑魚乾淨到白雪雪貓爪蝦滑 $59好可愛嘅蝦滑,超彈牙,一定要試頂級美國牛板腱 $168牛板腱肉味濃,喜歡濃厚肉味嘅朋友就啱哂,老公就中意肥D嘅🐮爽口牛黃喉 $58勁爽口,好少地方有得賣,一有我都必點🥬皇帝菜 $38翠嫩乾淨,湯底真係好夾🥤抹茶開心椰(正常冰)(全糖) $34呢個做緊推廣,打卡有特價。本身都已經想飲,有特價啱哂,仲要咁大杯🥤百事蜜桃綠茶生可樂(冷) $35生可樂加綠茶幾得意,無咁甜,仲有超多粒粒蜜
🐟昆布鰹魚鍋(鴛鴦鍋)
簡單的湯底為食物提鮮,還附上大蜆同木魚碎,別有風味
🍋貴州木姜子酸湯鍋(鴛鴦鍋)
🦪香酥蚵仔 $68
🐠華麗海鮮拼盤(小) $238
貓爪蝦滑 $59
好可愛嘅蝦滑,超彈牙,一定要試
頂級美國牛板腱 $168
牛板腱肉味濃,喜歡濃厚肉味嘅朋友就啱哂,老公就中意肥D嘅
🐮爽口牛黃喉 $58
勁爽口,好少地方有得賣,一有我都必點
🥬皇帝菜 $38
翠嫩乾淨,湯底真係好夾
🥤抹茶開心椰(正常冰)(全糖) $34
🥤百事蜜桃綠茶生可樂(冷) $35
生可樂加綠茶幾得意,無咁甜,仲有超多粒粒蜜桃
呢度唔易搵但都好多人,緊有佢原因! 真係好靚好抵食,會再嚟😌