2022-07-25
雖然天氣真係好熱 但仍然無阻我地想打邊爐嘅決心🤣 每次打邊爐首選一定係牛大人🤪 照舊都係食「120分鐘澳洲極上和牛吃到飽」套餐 可以食到最多肉 性價比超高!想食健康少少 所以今次湯底揀咗「台灣濃香蕃茄鍋」🍅 好濃嘅茄湯 酸酸甜甜好開胃🤩食勻曬咁多款牛 最推薦係澳洲和牛M5牛肩卷 牛味濃郁 肉質軟嫩 色澤又靚每人會送兩粒澳洲M9和牛牛丸(原價$58/3粒!) 彈牙多汁😋免費飲品有多款選擇 除咗冷泡茶同烏梅汁之外 今次仲試咗佢嘅熱養生桂圓紅棗茶♥️ 好濃而且有紅棗碎 太熱嘅關係叫咗杯啤酒gur一gur佢🍻 呢杯「撥雲霧見蓬萊仙島」($68) 果味好香易入口 清涼口感夏天啱晒💦 不過酒精濃度唔可以低估🤣 平時飲得嘅朋友 飲完一杯都少少wing🫣其他配料方面 極力推薦芋頭肉丸、寬粉、豬頸肉、甘酥脆薯、台灣膠同炸午餐肉🤪最後甜品可以揀一杯雪糕或者芋圓涼粉 我地照舊揀芋圓🥰 小芋圓、紅豆、椰果、涼粉、花奶同花生 真係好足料好好味💯
炸午餐肉