2016-10-20 3025 views
大概一年前黎食過,印象好好今日再試水準依然!值得贊既係:服務態度仲好過之前是晚收工後,相約在旺角食飯,唸起呢潮福!於是再戰!果然無失望我地依然叫任食海鮮餐 338一位比起上次,今次套餐多左乳鴿首先,我地揀左粥底、海鮮!然後店員就幫我地準備我地7點就到餐廳,所以未有太多客人,讓我地可以靜靜地用餐8點半後入左298一位!下次可以考慮晏少少黎食店員將生米、淮山、瑤柱擺係爐底!最後個粥好鮮甜好味!因為食完成餐飯後,海鮮既鮮汁會流落粥度螺頭湯真材實料!有冬瓜、瘦肉、螺肉,湯汁鮮甜,相信無味精,因為飲完唔會口渴的確唔錯!今次仲有乳鴿!細細隻,但皮很脆,好惹味開始蒸海鮮啦首先係龍蝦,一人有半隻印象中,比起上次為大隻龍蝦只用粥少量蒜蓉調味!我們沒有加任何既醬油!這樣更能吃出鮮味龍蝦肉是結實的,證明真的新鮮!食落彈牙跟住就係象拔蚌!通常食象拔蚌都係sashimi, 今次清蒸!更加鮮甜肉質較爽脆,同樣地,無需加任何醬油,已經好好食! 配埋少量既粉絲,更豐富再來一人一隻蟶子皇大大隻,同樣地配上粉絲蒜! 鮮甜爽口!特大帶子!一早清潔好,食既時候好方便美中不足係肉唔夠結實!但味道唔錯蟲草花鮑魚!簡單既調味,已經
大概一年前黎食過,印象好好

今日再試
水準依然!
值得贊既係:服務態度仲好過之前

我地依然叫任食海鮮餐 338一位

比起上次,今次套餐多左乳鴿
首先,我地揀左粥底、海鮮!然後店員就幫我地準備

我地7點就到餐廳,所以未有太多客人,讓我地可以靜靜地用餐
8點半後入左298一位!下次可以考慮晏少少黎食
瑤柱准山粥
店員將生米、淮山、瑤柱擺係爐底!
最後個粥好鮮甜好味!因為食完成餐飯後,海鮮既鮮汁會流落粥度
螺肉湯
的確唔錯!
今次仲有乳鴿!細細隻,但皮很脆,好惹味

開始蒸海鮮啦

首先係龍蝦,一人有半隻
生猛龍蝦
印象中,比起上次為大隻

龍蝦肉是結實的,證明真的新鮮!食落彈牙

蘇格蘭蟶子皇
再來一人一隻蟶子皇
大大隻,同樣地配上粉絲蒜! 鮮甜爽口!
生猛大元貝
特大帶子!一早清潔好,食既時候好方便
美中不足係肉唔夠結實!但味道唔錯
北韓鮮鮑魚
蟲草花鮑魚!簡單既調味,已經好好味!
蟲草花配上鮑魚既養生滋潤名堂,真的不能抗拒
貝殼盛盤
貝殼盛盤有十多隻!包括蕃薯蜆、北寄貝同刀貝果!每一款都鮮甜、無沙、無渣!
店員細心地同我地講,會先蒸一兩分鐘!睇下有無邊隻無開蓋,如果無開就會再蒸一兩分鐘,都係無開,就會換左佢
十分欣賞
手切和牛
跟住我地追加左和牛! 開蓋去蒸和牛!
牛味十足!好嫰滑既牛!必試

最後當然係食個粥!個粥保留左所有海鮮既精華
好軟棉!配埋個馬拉糕,就畫上完美句號!

再一次滿意既體驗

2016-10-17