2015-07-16
今日同朋友去到旺角泰廚泰國菜館食飯同朋友行完通菜街後,又累又餓...見到間泰國菜館,比菜館門口的串燒檔香味吸引住。 裏面環境唔錯,樓高兩層,以及門口排了挺多人,我同朋友決定試下這間菜館等了約三十分鐘 ~ 終於有位La!看看餐牌, 菜式選擇多很多招牌菜如泰式無骨鳳爪, 木瓜沙律, 冬陰公湯, 大頭蝦炒金邊粉的都有雖然係好多美食,但我們得兩個人,食唔到太多,所以叫左..1) 未入黎已經比佢所吸引的和牛及雞肉串燒 雞肉嫩滑,牛肉多汁及微辣的沙爹醬,非常恰的組合2) 二個椰青 ~ e, 唔凍既3) 炸蝦餅併春卷蝦餅非常彈牙,春卷脆生,點埋泰式辣醬,令我食慾大增4) 咸魚炒芥蘭芥蘭每條都炒得很爽脆加埋咸魚一齊炒相當入味5) 泰式咖哩大蝦 原來下面有伊面底,本來想叫個菠蘿炒飯,而家唔需要lu 這碟正,四隻大蝦舖上伊面,再加勁多的咖哩汁,好後悔叫的時候,待應已同我們講咖哩唔辣,需唔需要加辣,我們驚太辣食唔到,所以冇加辣。相信加辣會更好味6) 薄餅我們見隔離枱叫,( 勁香,好香牛油味) 我們先叫的!送埋泰式咖哩大蝦裹面的咖哩汁 一流到最後好想叫泰式芒果糯米飯,但實在太
同朋友行完通菜街後,又累又餓...
等了約三十分鐘 ~ 終於有位La! 看看餐牌, 菜式選擇多
雖然係好多美食,但我們得兩個人,食唔到太多,
所以叫左..
1) 未入黎已經比佢所吸引的和牛及雞肉串燒
雞肉嫩滑,牛肉多汁及微辣的沙爹醬,非常恰的組合 2) 二個椰青 ~ e, 唔凍既
3) 炸蝦餅併春卷
蝦餅非常彈牙,春卷脆生,
點埋泰式辣醬,令我食慾大增 4) 咸魚炒芥蘭
芥蘭每條都炒得很爽脆
加埋咸魚一齊炒相當入味 5) 泰式咖哩大蝦
原來下面有伊面底,本來想叫個菠蘿炒飯,而家唔需要lu
這碟正,四隻大蝦舖上伊面,再加勁多的咖哩汁,
相信加辣會更好味 6) 薄餅
我們見隔離枱叫,( 勁香,好香牛油味) 我們先叫的!
送埋泰式咖哩大蝦裹面的咖哩汁 一流 到最後好想叫泰式芒果糯米飯,但實在太飽,要下次先再試lu