2018-07-27 79 views
入嚟之前係門口睇咗陣menu,俾佢呢個鮭親子丼吸引咗除咗我最鐘意食嘅三文魚同三文魚籽之外,仲有蟹籽,真係冇得頂小食同壽司嘅價錢都好平!忍唔住叫咗好多嘢食首先上嘅係吉列炸蝦$28有4隻,新鮮炸得好香脆,而且每條都肥嘟嘟好有肉,又夠長,真係一飽口腹之慾雞骨腸$22有兩條,燒到外皮好脆,入面好juicy有少少似台式腸,但佢嘅皮薄啲,而且味道唔甜加埋檸檬汁好有日式小食風味壽司全部都係打孖上嘅,有海膽軍艦,鰻魚壽司同三文魚壽司海膽好澎湃,疊咗足足兩三層,金黃香甜,食落都夠鮮味朋友叫嘅燒牛肉爆丼嚟先,跟餐配沙律同味噌湯燒牛肉丼真係好豐富,每一片牛肉都十分大塊,足料又抵食日本人好鐘意將燒牛肉點生蛋黃漿嚟食,我都覺得呢個配搭好啱,而已見到啲蛋漿流落牛肉片同飯個度,啲口水已經流哂出嚟重頭戲鮭魚親子丼有五大片厚切三文魚,三文魚籽同蟹籽嘅份量都唔吝嗇,基本上唔使醬汁已經好好撈飯晶瑩剔透嘅三文魚籽帶有鮮味,而蟹籽則較重甜味,兩者互相融合,令呢個丼飯味道十分有層次芝士蟹子厚燒玉子係朋友必點之選,因為佢鐘意日式玉子嘅甜厚果然呢度嘅玉子都冇令我哋失望,上面一層薄薄嘅車打芝士帶有些少燒過嘅焦香,上面嘅蟹子依舊香甜食到
入嚟之前係門口睇咗陣menu,俾佢呢個鮭親子丼吸引咗

除咗我最鐘意食嘅三文魚同三文魚籽之外,仲有蟹籽,真係冇得頂

小食同壽司嘅價錢都好平!忍唔住叫咗好多嘢食

吉列炸蝦

雞骨腸

雞骨腸$22有兩條,燒到外皮好脆,入面好juicy
有少少似台式腸,但佢嘅皮薄啲,而且味道唔甜
加埋檸檬汁好有日式小食風味

壽司全部都係打孖上嘅,有海膽軍艦,鰻魚壽司同三文魚壽司

海膽好澎湃,疊咗足足兩三層,金黃香甜,食落都夠鮮味

燒肉丼

朋友叫嘅燒牛肉爆丼嚟先,跟餐配沙律同味噌湯
燒牛肉丼真係好豐富,每一片牛肉都十分大塊,足料又抵食

重頭戲
鮭魚親子丼
鮭親子丼

芝士蟹子厚燒玉子係朋友必點之選,因為佢鐘意日式玉子嘅甜厚

芝士蟹子厚燒玉子

食到最尾其實已經好飽,食個普通dinner食到好似放題咁,但又樣樣嘢都係鐘意食嘅
而且啲壽司價錢平過一般出面食,真係覺得佢好抵

吉列炸蝦
雞骨腸