2022-12-23 57 views
澳葡牛奶餐室 Macau Portugal Milk Restaurant深水埗汝州街213-217號捷興大廈地下B號舖呢間架葡撻燉奶雙皮奶好好吃, 又開多了間係深水埗區了,上次行過以為眼花很錯路, 原來真的開了間新舖,入去食返個甜品先。 女朋友話飯太大碟, 成日食唔曬變了我要幫手食…所以今次叫佢點小食好了鹹蛋黃雞翼大大隻好肥美, 同埋舖了很多鹹蛋黃碎, 入口油滋滋又夠鹹香。$26 有4隻 金沙雞翼又好抵食。咖哩牛腩飯 要小飯免得食唔曬,汁調得好香,基本上搭乜食材都好食。我自己就點了個$56 芝士蕃茄焗豬飯 ,個準真係好滋味, 新鮮蕃茄肉酸酸甜甜開胃之極, 仲有芝士食落更香更有層次。塊豬扒大大塊多肉, 醃得份味面層的蕃茄汁, 特別好食甜品自家每日鮮製, 叫了碗$28 薑汁燉奶, 薑汁食下肚能暖胃 $12葡撻以茶餐廳路線, 裝修光猛食物大份味道好食, 定價也是很親民, 幾時會開間在港島呢?

深水埗汝州街213-217號捷興大廈地下B號舖