2008-11-02
剛剛的暑假期間,我差不多日日都來這裏食午餐+下午茶(因為遲起身,食午餐時,已是下午茶時段) 這裏的食物的價錢真的很便宜,而且又飽肚,選擇都甚多,真不錯~我常order的食物有﹕酸辣湯$ 14﹕以呢個價錢來說,真係好掂~材料十足,有﹕豬皮絲、豬肚絲、木耳絲、肉絲、豬紅、荀絲、蛋絲.. .夠味,確是酸酸辣辣 正上海粗炒$ 22﹕份量足,有鑊氣,夠味~ 最愛食果d有口感既椰菜 如果想食又豬扒、雞翼又食粗炒,建議叫雞翼粗炒or豬扒粗炒,因為粗炒+3隻雞翼都係$ 25咋抵、抵、抵鍋貼﹕$ 2 per 1,勁抵呀 流量快,所以成日都食到大大隻、熱辣辣,個皮煎到脆卜卜既鍋貼~生煎豬肉包 $4﹕由於我唔食牛肉既關係,豬肉係我唯一既選擇~ 幸好,呢度既生煎豬肉包都真係唔錯 個包幾好味,上下都煎到金黃色,good~油菜 $ 7﹕碟菜都真係唔細碟架,$ 7咋,抵食過係雲吞麵檔度加$ 11食果d啦...白粥 $ 5﹕以這個價來說,真係唔可以要求d咩架啦,起碼都唔難食丫~ 早餐白粥/豆漿餐,可以加生煎包一個/ 餃子2隻/ 腸粉/ 粢飯...都係 $ 11 咋~ 真係便宜到笑想食得經濟d,要飽肚,味道又要有番咁
我常order的食物有﹕
想食得經濟d,要飽肚,味道又要有番咁上下既,呢度係上水區一個不錯之選~