2021-06-25 411 views
🐟因為朋友係呢頭放工 所以黎左近年都冇黎過嘅啟德食飯🐟呢頭多左好多住宅 但餐廳唔算多 揀左呢間酸菜魚 好驚訝佢有一人份量酸菜魚 啱晒少人食飯 或者一個食辣一個唔食辣 一個想食水煮牛一個想食酸菜魚嘅麻煩時候🐟湯底有7種揀 有辣有唔辣 連蕃茄湯都有 之後再揀main 有生魚片鱸魚片肥牛等 再包左兩款配菜 同可以揀飯米線或者薯粉🐟老壇酸菜生魚片 $69配生菜 豆腐皮 薯粉呢個menu上係一個🌶 我覺得微辣 但好欣賞呢個食落去清甜 飲一兩啖湯都得 👍魚完全無骨 啱晒我 魚皮都好滑配料豆腐皮份量好多 滲落酸菜魚湯食真係絕配🐟青花椒酸菜生魚片 $69配萵荀 金菇 米線呢個係menu上有2隻辣椒 我覺得食到辣但唔算好辣 青花椒味好香濃 食落好開胃 呢個相對老壇就比較重口味 啱鍾意濃味嘅人萵荀好爽脆 都係食酸菜魚嘅好配搭🐟+$12可以跟餐叫野飲 $69有高質酸菜魚真係超抵🐟餐廳仲有花膠雞煲同煲仔飯 超多元化 不過我見大部分人都係叫酸菜魚
🐟因為朋友係呢頭放工 所以黎左近年都冇黎過嘅啟德食飯

配萵荀 金菇 米線

萵荀好爽脆 都係食酸菜魚嘅好配搭
青花椒酸菜生魚片

🐟+$12可以跟餐叫野飲 $69有高質酸菜魚真係超抵

$80 (Dinner)
老壇酸菜生魚片
青花椒酸菜生魚片