2020-09-18 276 views
上星期老友新居入伙,成班人參觀完佢新屋之後,就去佢屋苑附近醫肚。南昌站大家都唔係咁熟,都唔知食咩,最後就走咗入商場入面其中一間酒樓,估唔到又幾唔錯喎。酒樓叫做半島漁港,佢半個場係用來做小菜,另一半就係打邊爐。我哋最後一行六人,就揀咗食小菜,因為見佢有$1 小菜推廣~!老實講,真心底,半隻燒鵝,冇花冇假,真係一蚊就食到!除此之外,佢哋嘅套餐都幾抵食。我哋六個人,因為有幾個都係食肉獸,所以總共叫咗兩個套餐又有龍躉球,又有蝦球,又有咕嚕肉,叉燒,燒腩仔同有條班⋯⋯加埋加埋咁豐富,最後每人埋單都只係$200左右。最重要係佢哋食物質素認真唔錯,特別係個龍躉球真係大大嚿,一試難忘!依間酒樓,真係真心推介,已經約好朋友仔,等疫情過後,一齊再去食餐勁嘅!

2020-09-13
Type of Meal