2020-10-13
今日同朋友去左順路經過嘅呢間Itamomo食lunch。咁我同佢就分別嗌左蛋黃煙肉卡邦尼長通粉同埋香草鮮野菌忌廉天使麵,兩個都係飲紅豆冰。蛋黃煙肉卡邦尼長通粉分量幾多同午餐差唔多大份,個汁分量都啱啱好。同埋通粉軟硬度適中。兩個配搭起來味道唔錯,d汁係真係有蛋黃係裡面,食得出唔係只係用罐頭煮出來個隻味。同埋我都幾鐘意煙肉,野菌同埋洋蔥嘅分量同埋味道。好味!香草野菌鮮忌廉天使麵呢個麵主要係偏向蔬菜為主要食材,唔鐘意食太多肉嘅朋友仔可以試下。我比較鐘意食肉嘅, 都覺得呢個面幾唔錯。但係有一樣唔太好嘅野係裡面嘅汁有d稀同埋少。紅豆冰呢個紅豆冰應該係我飲過最甜最甜嘅紅豆冰。飲落去好似飲椰汁溝勁多煉奶咁。講得誇張d嘅,飲多幾杯,分分鐘變糖尿病。雖然甜係好嘅,但係太過over了。我真係唔多滿意。如果大家想嗌甜野飲,我比較推介呢間嘅朱古力奶。不過撇除呢杯野飲,今次嘅野食總體來講都算幾滿意!😉
蛋黃煙肉卡邦尼長通粉
香草野菌鮮忌廉天使麵
紅豆冰
不過撇除呢杯野飲,今次嘅野食總體來講都算幾滿意!😉