2022-01-09 74 views
今日同屋企人去咗荃灣廣場行街,行到肚餓諗住喺荃灣廣場搵間餐廳食飯,但又無一間想入去食。一向都知道大壩街有好多唔同類型嘅餐廳,發現一間餐廳「蕃茄18」內部嘅裝修很懷舊,再睇睇餐牌又幾吸引,於是就入咗去食啦。下午茶餐真係好抵食,分量又多。瑞士汁雞髀(另加$3)配沙律 $43朋友仔覺得瑞士雞髀紋得很入味很濃,唔會紋得好老,剛剛好。但係小編就覺得稍為咸了少少。蕃茄通粉配炸豬扒 $55很濃味既蕃茄湯,蛋煮得很嫩滑又香。炸豬扒夠大件抵食,炸得很脆口,雞件肉質嫩滑,多汁。朋友推介食招牌木碎花生多士 $30真係冇介紹錯,相信喜歡食花生醬既你一定中意食。花生碎、煉奶和花生醬都超級多,真係好邪惡好好食。焗肉醬熱狗 $38本來以為焗熱狗會令到麵包很硬,完全相反。麵包焗得很鬆化很脆口,大大件,好抵食。+$12紅豆奶茶/ 新鮮菠蘿冰

下午茶餐真係好抵食,分量又多。

瑞士汁雞髀(另加$3)配沙律 $43
瑞士汁雞脾