2023-01-15
這間雲海滙位於深水埗海達邨,係一間中菜樓上店舖,店面環境地方帶有古式感,坐著寬鬆唔會覺得逼近感覺🤔!.*下午茶 大中小點 $21*.芝士焗蝦伊麵$98呢一款焗蝦伊麵十分之吸引🤔,夠哂份量😲金黄嘅賣相,散發香噴噴芝士香味😙,整碟伊麵沾滿芝士汁液令到味道香而滑口😋味道都好正,蝦肉食入口爽口之中帶點濃香惹味芝士香😋!.玫瑰豉油雞 $98呢碟豉油雞色香味望著都好想食🤤,食入口聞到玫瑰酒香味😙,雞肉肉質嫰滑口感啖啖肉,而味道帶點香而小甜味道😋,整款嚟講我覺得都幾好食🤔!.蜜汁叉燒包(中)呢一籠叉燒包望著冇乜特別🤔,食到入口好有小時候老豆帶我食嗰種味道,叉燒包外皮口感鬆軟,叉燒肉質腍嫰味道特別😋,尤其是汁液濃味味道都幾正唔錯!.奶香千層糕(中)呢一款千層糕奶黄色嘅賣相細細件🤔,散發奶香味😙食入口口感軟綿綿分別有四層,其中三層隔著口感煙韌都幾特別,整件帶點甜而香口鬆軟😋!.藥膳浸鳳爪(大)呢碗浸鳳爪散發濃濃藥膳香味😙,食入口鳳爪味道香腍而滑口😋,而每一口食到充滿藥膳香,湯液味食十足!.鮮蝦菜苗餃(大)呢籠菜苖餃賣相望著好似幾好🤔,皮薄通透口感軟綿綿😋,包裹爽口嘅鮮蝦同青綠菜苗,兩者配答味道都好夾!.
店面環境地方帶有古式感,坐著寬鬆唔會覺得逼近感覺🤔!
*下午茶 大中小點 $21*
芝士焗蝦伊麵$98
味道都好正,蝦肉食入口爽口之中帶點濃香惹味芝士香😋!
玫瑰豉油雞 $98
蜜汁叉燒包(中)
奶香千層糕(中)
藥膳浸鳳爪(大)
鮮蝦菜苗餃(大)
呢籠菜苖餃賣相望著好似幾好🤔,皮薄通透口感軟綿綿😋,
包裹爽口嘅鮮蝦同青綠菜苗,兩者配答味道都好夾!
手工咖啡糕(中)
呢一款咖啡糕係店家自家製,賣相色澤鮮明🤔,食入口聞到濃濃咖啡味😙,啖啖勁濃厚充滿咖啡味道😋,口感煙韌甜度適中!