2023-06-10
黎到葉公館一定唔可以錯過佢哋既小菜,大大碟,又夠鑊氣,而且好抵!我同朋友2個人既晚飯都好滿足。香辣魚皮$68呢個依家好少地方食到嘅魚皮,只有係夠地道嘅菜館先會食到,夠哂惹味調味同清爽嘅配菜,加埋又脆又爽口嘅魚皮,滿分。涼拌小食拼盤$68有好多種配搭自己選擇,我地就揀咗腐皮同豬肚絲。雙併同三併都唔洗加錢,超抵食。味道仲好好👍🏻晚市孖寶$208豉椒炒大蜆呢個孖寶套餐真心推薦,首先有一碟炒蜆,隻隻新鮮肉厚,無沙乾淨。有時食炒蜆殼多過肉,呢個就十分均真!清蒸沙巴班仲有一條斤兩十足嘅沙巴班,蒸嘅時間啱啱好,無過老。保持到魚肉夠滑。簡簡單單加埋豉油蔥薑滾油,好味!海味什菜煲$98叫個無咁熱氣嘅菜,叫個雜菜煲就Fit 哂!湯底有落到好多海味乾,所以好鮮味,雜菜亦真係夠哂多種類,唔洗揀最好!黑椒牛仔骨$88呢兩個特別優惠推介,見今日比較肚餓,88蚊咁抵就叫多個餸。牛仔骨唔韌夠淋,汁醬濃味但唔過咸,飯都可以撈多幾碗。最後仲有送甜品,紅豆沙真係完美。
香辣魚皮$68
涼拌小食拼盤$68
晚市孖寶$208
豉椒炒大蜆
清蒸沙巴班
海味什菜煲$98
黑椒牛仔骨$88
最後仲有送甜品,紅豆沙真係完美。