2019-06-14 87 views
唐記,總會有一間係附近,平時都好少食,因為中意食西式野食多d。今日行經佐敦間唐記包點,原來唐記除左點心之外,仲有特式客飯。例如有咖喱牛筋腩飯。滷肉滷蛋飯、咖喱雞飯、豬軟骨飯等等,而且每款都係$29非常抵食。我叫左個咖喱雞飯$29,雞嘅份量都算好多,有紅蘿蔔、洋蔥、薯仔做配菜。咖喱味香濃,帶有點微辣,咖喱汁拎黎撈飯一流。每一日都有一個蒸飯特價今日星期三,做緊$17蚊優惠既係北菇雞飯。雞既肉質腍嫩,飯上面仲要有d椰菜做配菜,份量都唔少,$17蚊真係抵到爛。點心又係做緊優惠,款款都係$15。所以叫咗一客鵪鶉蛋燒賣同沙嗲金錢肚。鵪鶉蛋燒賣$15,一客有3粒,而沙嗲金錢肚非常入味,只係略厭白蘿蔔有d渣。最後,買左一個蓮蓉包比bb 食,個包既size都佔左bb塊面一半,非常大個,食到佢舔舔脷。