2018-11-24
同舊同事難得聚舊,大家都係住屯門元朗,加上之前已經聽朋友推介呢間魚一,所以就約元朗食。呢間成日見到大排長龍,就一於去試下喇! 8點去到已經排緊隊,但都唔需要等好耐;堂食要上二樓,不算太逼。一坐低就二話不說就睇餐牌,食物林林種種有沙律小食,刺身,卷物,手卷,壽司,自選刺身丼飯等等,選擇多仲唔太貴! 三色刺身丼三文魚厚身又新鮮,口感很好;帶子比想像中大隻鮮甜;海膽無腥味但唔算好甜;飯份量比較多。 刺身拼盤赤海蝦勁大隻,鮮甜;三文魚都係非常肥美;鱆紅魚口感厚實帶爽;八爪魚味道清而彈牙。 京蔥拖羅蓉丼好驚喜,將d拖羅蓉撈飯真係好正!口感豐富!加少少豉油同wasabi已經好好食!散叫左幾件壽司火灸三文魚 三文魚控的我對三文魚真係讚不絕口;火灸皇帝蟹棒 價性比幾高,起碼不似出面食的蟹柳感覺;花之戀 大件得黎實,唔會一夾就散2樓堂食位比較少,繁忙時間有機會要搭枱架!不過衛生同服務都好好!下次叫埋其他野食試下!
三色刺身丼
刺身拼盤
京蔥拖羅蓉丼
散叫左幾件壽司
火灸三文魚 三文魚控的我對三文魚真係讚不絕口;
火灸皇帝蟹棒 價性比幾高,起碼不似出面食的蟹柳感覺;
花之戀 大件得黎實,唔會一夾就散
2樓堂食位比較少,繁忙時間有機會要搭枱架!
不過衛生同服務都好好!下次叫埋其他野食試下!